Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Fiecărui adult i se va oferi vaccinul "până în toamnă"

vaccinare_uk.jpg

Vaccinare UK
Ratele de infecție la persoanele vârstnice a scăzut după începerea campaniei de vaccinare
Sursa imaginii: 
Sky News

Ministrul britanic al sănătății a promis că până la toamnă fiecărui adult i se va oferi vaccinul antti-Covid. Numărul de infectări cu Coronavirus și de decese cauzate de Covid-19 a ajuns la un record în Marea Britanie. 

 

Fiecărui adult i se va oferi vaccinul până în toamnă, absolut. Sigur că trebuie oferit în funcție de necesități, pentru că cineva care este într-o casă de îngrijire, de exemplu, este de mult mai multe ori la risc să moară de Covid decât mine care am 40 de ani.” a declarat la BBC ministrul sănătății, Matt Hancock

“Bineînțeles că vom oferi vaccinul tuturor adulților, avem peste 340 de milioane de doze comandate, n-au sosit toate încă, dar le distribuim de cum sunt livrate și vom avea destule ca să oferim tuturor celor peste 18 ani un vaccin și sper ca până la toamnă toată lumea să-l accepte.”, a adăugat el.

Ministrul Hancock a spus că acum ritmul zilnic al vaccinării este de circa 200.000 de doze și se estimează că circa două milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-Covid în Marea Britanie, între care circa 30% dintre persoanele de peste 80 de ani, cele mai vulnerabile în fața pandemiei de Coronavirus.

Între timp, situația infecțiilor și a deceselor cauzate de Covid-19 este foarte serioasă, la sfârșitul săptămânii înregistrându-se peste 60.000 de noi infecții, iar numărul de morți în intervalul de 28 de zile de la test pozitiv a depășit 80.000, vineri înregistrându-se cel mai ridicat număr de decese de la începutul pandemiei, cu 1325 de morți de Covid.

În cursul săptămânii se vor deschide centre de testare pentru persoanele asimptomatice cu rezultat în jumătate de oră, în timp ce poliția din Anglia și Țara Galilor a adoptat o atitudine mai severă față de cei care încalcă regulile de carantină, aplicând amenzile prevăzute de lege.

Ministrul de interne, Priti Patel, a apărat această politică, deși presa a dat un exemplu în care două femei au fost amendate pentru că au ieșit la plimbare la opt kilometri de casă.

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ