Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare anti-covid

pf.jpeg

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii.
Image source: 
Basilica.ro

Ministerul Sănătății anunța aseară, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată "Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură".

"Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură", a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.
 
Ministerul amintește în mesaj că Papa Francisc a anunțat și el că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. "Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău”."

"Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!", mai transmite Ministerul Sănătății în postare.

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.