Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șeful DSU, Raed Arafat, s-a vaccinat anti-COVID. "Este un gest de normalitate"

raed.jpeg

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, s-a vaccinat anticoronavirus, luni, la Spitalul Gerota din Capitală
Image source: 
Mediafax Foto

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, s-a vaccinat, luni, împotriva Covid-19, în fața camerelor de luat vederi. " Este un gest de normalitate. Cu cât se vor vaccina mai multe persoane, cu atât mai repede se va face trecerea la normalitate", a declarat medicul.

"Am spus de mai multe ori că la momentul în care ne vine rândul ne vom vaccina. Astăzi, împreună cu colegii de la DSU și conducerea IGSU în frunte cu domnul general maior D. Iamandi, am mers să ne vaccinăm la Spitalul Gerota al Ministerului Afacerilor Interne. Nu consider că am făcut un gest extraordinar, ci un gest de
normalitate, vaccinul fiind unică speranța la acest moment împotriva bolii cauzate de virusul Sars-Cov 2.
 
Dacă fiecare dintre noi am face acest pas când ne vine rândul, cu siguranță am putea reduce impactul acestui virus și am putea să revenim la o viață cât mai aproape de normalitatea cu care ne-am obișnuit. Mai este un drum lung de parcurs, însă rezultatul depinde de fiecare persoană dintre noi și de modul în care va decurge campania de vaccinare care este abia la început.
 
Informați-vă corect din surse de încredere și nu va lăsăți păcăliți de informațiile false și de cei care vă dau informații nefondate și neargumentate științific!
Am vrut, împreună cu colegii mei să ne vaccinăm public că să arătăm tuturor că ce recomandăm altora îl aplicăm și nouă!", a spus Raed Arafat.
 
Medicul apreciază că până acum campania de vaccinare în România "a mers destul de ok", el spunând că "nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa.
"Pentru mine campania merge bine. Nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa. Da, există și premise de îmbunătățire, dar consider că până acum a mers destul de ok, dar trebuie amplificat", a declarat Raed Arafat, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19.
Întrebat când estimează că se va ajunge în România la imunizarea populației, Arafat a spus că este necesară imunizarea a 60-70% dintre români, iar acest lucru depinde de viteza cu care va fi furnizat vaccinul, dar și de modul în care autoritățile îi vor putea convinge pe oameni să se vaccineze.
"Sperăm că dintre cei ezitanți va fi un număr important la vaccinare. E o parte care caută încă informații despre vaccin și rolul nostru este să le dam informații și asta vom face", a mai spus medicul.