Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aeroportul Barajas Madrid se redeschide după ninsorile din weekend

barajas aeroport madrid.jpg

Sursa imaginii: 
teller report

Aeroportul internaţional Barajas din capitala Spaniei este din nou operaţional, cu două piste redeschise, după ce zăpada a fost curăţată, anunță ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos.

Unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa a fost închis sâmbătă şi duminică, după ce oraşul a fost afectat de cea mai gravă furtună de zăpadă din ultimele decenii.

De asemenea, școlile din Madrid au fost închise luni, iar unele supermarketuri au rămas fără produse proaspete, dar majoritatea curselor feroviare şi a zborurilor au fost reluate după furtuna de zăpadă care a afectat în special capitala şi alte câteva regiuni.

„Filomena” – furtuna, care a adus până la 50 de centimetri de zăpadă în Madrid, a zădărnicit eforturile Spaniei de a spori ritmul programului de vaccinare împotriva noului coronavirus, în contextul creşterii numărului cazurilor de infectare.

Astfel, un lot nou de vaccinuri care trebuia să aterizeze în Madrid a fost direcţionat luni către Vitoria, în nordul ţării, însă autorităţile au indicat că vaccinările în centrele de îngrijire şi spitale au continuat conform planificării.

Și operatorul feroviar Renfe a declarat că toate liniile de tren de mare viteză sunt operaţionale, în afara legăturilor Madrid-Barcelona, care se preconizează că vor fi reluate luni seară.