Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Angela Merkel: Decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Donald Trump este ”problematică”

merkel_mascata.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Cancelarul Germaniei a pus sub semnul întrebării decizia giganților social media de a închide conturile președintelui american în exercițiu, afirmând că aceasta este ”problematică”.

Angela Merkel crede că Parlamentul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, a transmis luni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, la Berlin, în conferința de presă săptămânală.

Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibert, citat de Bloomberg.

Amintim, săptămâna trecută, Twitter a închis definitiv contul lui Donald Trump, invocând faptul că tweet-urile sale riscau să incite la violență, în contextul asaltului suporterilor săi asupra Capitoliului.

Facebook luase deja o decizie similară.

Conducătorul și fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, a precizat că recentele sale mesaje indică faptul că acesta intenționează să folosească ultimele zile ale mandatului pentru a submina un proces pașnic și legal al transferului de putere către Joe Biden.

Și Angela Merkel, declara joi că imaginile cu actele de vandalism de la Capitoliu i-au stârnit ”furie” și amărăciune, adăugând că regretă faptul că Donald Trump nu și-a acceptat înfrângerea în alegerile prezidențiale.

Mai trebuie spus că decizia Twitter nu a fost deloc una utila economic, acțiunile comaniei la bursă căzând cu peste 8% într-o singură zi.