Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actorul Bogdan Stanoevici, infectat cu Sarscov-2, a încetat din viață

bogdan_stanoevici.jpg

Image source: 
Facebook / Bogdan Stanoevici

Actorul Bogdan Stanoevici a murit astăzi în Spitalul de boli cardiovasculare CC Iliescu, transmite G4Media.ro și hotnews.ro, care citează ”surse oficiale”.

Potrivit news.ro, la începutul lunii decembrie, Stanoevici a fost diagnosticat cu Covid-19 şi starea i s-a agravat, fiind intubat.

Pe 24 decembrie, Stanoevici (62 de ani) a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, unde a dezvoltat o infecţie nosocomială, şi a fost internat la Institutul Inimii, unde a fost trecut pe oxigenare extracorporală, intervenţie realizată prin procedura ECMO, cu scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de până la 15 zile.

Stanoevici a fost director al Circului de Stat din București și fost candidat la prezidențiale în 2019.

A absolvit Institutul de artă teatrală şi cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de nume sonore ale scenei româneşti. În primul an de facultate a debutat în film, sub îndrumarea şi atenţia profesorului său, Amza Pelea.

În perioada 1977-1979, a fost prezent în multe producţii cinematografice, de teatru şi de televiziune. A interpretat roluri în 13 lungmetraje, peste 15 filme de televiziune şi în zece spectacole de teatru.

În anul 1989 s-a stabilit în Franţa unde a continuat activitatea în actorie. A revenit în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului „Misiunea directorului de resurse umane”, o producţie israelo-franco-română, în care a interpretat un rol dramatic. Cu această ocazie, îşi anunţă intenţia de a se stabili din nou în România şi de a reveni în viaţa teatrului românesc.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în martie 2014. A fost şi candidat la alegerile prezidenţiale.

Stanoevici s-a remarcat la începutul pandemiei de Covid prin numeroase critici la adresa măsurilor de protecție impuse de autorități.

În 16 mai 2020, Bogdan Stanoevici a participat la un miting împotriva presupusei ”dictaturi sanitare” în Piața Victoriei, unde a sărutat și îmbrățișat mai mulți protestatari.