Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proteste Sanitas: ”Guvernul a întors spatele eroilor din Sănătate”

proteste_sanitas_guvern_spate_eroi_sanatate.jpg

Miting Sanitas, colaj, imagine de arhivă (Sursa foto: Facebook/Sanitas București)
Miting Sanitas, colaj, imagine de arhivă (Sursa foto: Facebook/Sanitas București)

Proteste de stradă ale federației Sanitas, față de decizia Guvernului de a îngheța salariile bugetarilor. Angajații din sistemul sanitar și asistență socială au pichetat marți sediile prefecturilor, în mai multe județe ale țării.

Sindicaliștii Sanitas se simt înșelați de Cabinetul Cîțu și cer salarii mai mari pentru infirmiere, brancardieri și asistenții sociali, explică la RFI președintele Sanitas București, Viorel Hușanu: ”Acum câteva luni de zile, am purtat negocieri cu vechiul Guvern, din care făcea parte și doamna Turcan, în calitate de vicepremier și domnul Cîțu, în calitate de ministru de Finanțe. Ne promiteau că pentru Sănătate, salariile se vor mări cumva de la 1 ianuarie, în sensul că se vor acorda creșterile aferente anului 2022. Înainte de Revelion cu câteva zile, am fost surprinși să vedem că de fapt s-au înghețat aceste salarii”.

”Credeam că eroii sunt cei din Sănătate și eroilor nu li se întoarce spatele de către Guvern, dar se pare că suntem tratați cu spatele”, spune el.

Sindicalistul precizează că salariul unei infirmiere de exemplu ajunge la 2.000-3.000 de lei net pe lună, cu tot cu sporuri.