Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arhiepiscopul Casian: Lăsaţi, fraţilor, interpretările. Nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte

ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis un mesaj în care le recomandă credincioșilor să lase ezitările și să asculte sfatul medicilor. El a spus că medicii care se vaccinează știu ce fac și cu ajutorul lor oamenii vor ieși din izolare.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, le transmite celor care contestă vaccinul anti-COVID că medicii nu ar putea să recomande un ser care nu este sigur și nu și-ar administra singuri un vaccin care să nu ofere siguranță, ci boală. Ierarhul a mai spus că oamenilor le este frică de vaccin deoarece nu au informații. El i-a sfătuit să se informeze de la medici și preoți, dar nu și „de la persoane care nu sunt calificate în nimic”.

Chiar credeți că Dumnezeu lasă pe cineva să murim din cauza vaccinului? Ne înșelăm amarnic! Lăsați, fraților, interpretările compoziției chimice a vaccinului, că tot e la modă, văd, și ocupați-vă de compoziția duhovnicească a omului. Lăsați medicii să ne spună, ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc.

Ei știu mai bine ce este vaccinul și de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Și nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul este făcut să scoată viață, preotul este făcut să scoată viață veșnică din noi.

Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie, ci le-a dat înțelepciune medicilor și oamenilor să ieșim cât mai repede din izolare.

Boala e foarte ascunsă, ea se ascunde în teamă. Nu vedeți ce teamă avem acum? Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin.

De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri multe, prea multe știri, și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic”, a spus ÎPS Casian.

Declarația Arhiepiscopului Dunării de Jos vine după cea a lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Acesta a susținut că rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul, iar „cu privire la vaccinare, nu spunem nici da, nici nu”.
Biserica Ortodoxă Română a anunțat că va sprijini campania de vaccinare și va distribui materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”