Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De săptămâna viitoare programul de vaccinare va fi disponibil pentru toți rușii, a ordonat Vladimir Putin

putinos.jpg

Image source: 
AFP

Președintele rus a ordonat miercuri autorităților ca de săptămâna următoare să înceapă campania de imunizare în masă contra Covid-19 și să deschidă programul de vaccinare pentru toți rușii, anunță agenția Reuters.

Rusia are, în acest moment, al 4-lea bilanț de cazuri de infectări cu coronavirus din lume și a început vaccinarea pe scară largă încă de la finalul anului trecut.

Conform fondului suveran de investiții care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik-V, circa 1,5 milioane de ruși au fost inoculați cu această versiune a produsului.

Amintim, săptămâna trecută, Rusia a anunțat și perfecționarea vaccinului Sputnik Light, care este eficace și injectat într-o singură doză.

Vă cer să începeți vaccinarea în masă a întregii populații chiar de săptămâna viitoare”, a le-a spus Putin oficialilor ruși, într-o întrunire guvernamentală online ce a fost transmisă la televiziunea de stat.

De asemenea, vicepremierul Tatiana Golikova a spus că autoritățile vor fi gata luni pentru extinderea programului de vaccinare în Rusia.