Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Alertă la apariția noii variante braziliene de virus

sosiri_aeroport.jpg

Sosiri pe aeroportul Heathrow, Londra
Zborurile din Brazilia ar putea fi interzise de Marea Britanie
Sursa imaginii: 
Getty Images

Călătoria din Brazilia în Regatul Unit a fost interzisă ca răspuns la descoperirea unei noi variante de Coronavirus. Interzicerea zborurilor a fost extinsă și la celelalte țări din America de Sud și Portugalia, în încercarea de a opri răspândirea acestuia.

Prim ministrul Boris Johnson s-a declarat îngrijorat de noua variantă și a anunțat că se iau “măsuri suplimentare”. Noi variante ale Covid-19 au fost identificate și în Marea Britanie și Africa de Sud.

"Avem deja măsuri dure pentru a proteja această țară de noi infecții care vin din străinătate", a spus premierul Johnson.

"Luăm măsuri pentru a face acest lucru în ceea ce privește varianta braziliană."

Dezbaterea vine după anunțarea o cerinței pentru sosirile în Anglia de test negativ pentru Coronavirus cu 72 de ore înainte ca deplasarea persoanelor să intre acum în vigoare la ora 04:00 GMT (06:00 în România și Republica Moldova), luni.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a declarat că noile reguli au fost întârziate de vineri “pentru a oferi sosirilor internaționale timp pentru pregătire”.

Scoția adoptă aceeași abordare față de călătorii internaționali, dar va pune în aplicare politica vineri, în timp ce Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt așteptate să își anunțe propriile planuri în zilele următoare.