Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vaccinarea angajaților MAI din prima linie va începe vineri, la Spitalul „Dimitrie Gerota”

gerota spital.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Imunizarea împotriva Covid-19 a personalului MAI aflat în linia întâi va debuta vineri, la ora 13:00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Conform MAI, activitatea se încadrează în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, care include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Vor fi vaccinați vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice include oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe – pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Aceste persoane se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

- prin intermediul oricărui alt medic de familie;

- prin call center la numărul de telefon 021.9462;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Cei cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

- prin intermediul medicilor de familie;

- individual, prin intermediul platformei (vaccinare-covid.gov.ro/auth/login">https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

- prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

- prin call center 021.9462;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

De asemenea, persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.