Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare anti-COVID vor funcționa la Sibiu

Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare anti-COVID vor funcționa la Sibiu

Sibienii se vor putea vaccina în patru centre amenajate de primărie în incinta unui spațiu expozițional pus la dispoziție de un antreprenor din oraș. Anunțul a venit după ce autoritățile au renunțat la ideea amenajării centrelor de vaccinare în săli de sport ale unităților școlare.

Cele patru centre de vaccinare sunt amenajate pe strada Sebastian Bach în sala Redal Expo, un salon expozițional, și fiecare centru are cinci puncte de vaccinare.

„Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat. Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar, respectiv paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc, dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă.

Mobilierul a fost pus la dispoziție de aceeași firmă privată, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

„Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale. Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al municipalității.

Cele patru centre de vaccinare, de pe strada Sebastian Bach, se adaugă celor organizate de instituțiile abilitate în unitățile spitalicești din oraș.