Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Gheorghiță: În București nu mai sunt locuri pentru vaccinare

Coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare anunță că în Capitală deja nu mai sunt locuri pentru vaccinare, iar limita este de 600.000 de locuri în toată țara, pentru următoarele 20 de zile.

Valeriu Gheorghiţă a făcut acest anunț la „Digi24”, televiziune ai cărei jurnaliști au telefonat la un call center, de unde au aflat că locurile în București au fost epuizate și că ritmul trebuie adaptat la numărul dozelor de vaccin disponibile.

La întrebarea de ce bucureștenii nu se pot programa peste o lună, de exemplu, Gheorghiţă a răspuns că autoritățile nu vor să se pună în situația în care programează și vaccinul nu sosește în țară.

Este o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național, potrivit șefului campaniei de imunizare:

Trebuie să păstrăm acest echilibru. În funcție de doze, extindem centrele și sloturile”, a adăugat doctorul Valeriu Gheorghiță.

El a mai spus că, în funcție de ritmul de programare din județe, autoritățile vor încerca să redistribuie dozele de vaccin disponibile.

Chestionat și de ce nu există doze suficiente, Gheorghiţă a afirmat că există un calendar de livrare negociat.