Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Florin Cîțu devine al doilea oficial care s-a vaccinat anti-Covid

premier.jpg

Premierul Florin Cîțu vaccinându-se anti-Covid 19
Sursa imaginii: 
captura preluare TVR

Aproape 200.000 de români s-au înscris chiar în prima zi a campaniei. În capitală locurile pentru bucureșteni s-au epuizat vineri în câteva ore, un loc liber va fi disponibil peste 20 de zile.

Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze este mesajul transmis de premierul Cîțu după momentul vaccinării. Florin Cîțu dă asigurări că procesul de vaccinare nu va fi încetinit și spune că autoritățile române își propun să vaccineze până în toamnă 10.400.000 de români din totalul de 15.000.000 de adulți. 

După București, nici la Cluj nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, a afirmat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El a spus că soluția va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile.

Situația s-ar putea schimba în curând a anunțat vineri la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță. Cordonatorul campaniei naționale de vaccinare a dat asigurări că sunt așteptate doze suplimentare de vaccin și se vor deschide noi centre de vaccinare.

Platformele online de programare a vaccinării blocate și în Austria și Cehia

Luate cu asalt de cetățenii care vor să se vaccineze, platformele informatice și call-center-urile au clacat în primele ore de la lansare, revenindu-și la normal ulterior.

Astfel, în Austria, programarea online a putut fi făcută doar după câteva ore, potrivit publicației Nachrichten, care a raportat căderea platformei, dar și supra-încărcarea liniilor telefonice specializate timp de peste două ore de la lansarea programată în jurul orei locale 14.00.

În Cehia s-au înregistrat aceleași probleme pentru platforma dedicată persoanelor peste 80 de ani. Nu doar platforma pentru programări online s-a blocat, ci și linia telefonică specială. În primele două minute de la lansare, 75.000 de utilizatori au încercat să acceseze site-ul, care a picat.