Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Streinu Cercel, medic: Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023

foto_masca_coronavirus.jpg

Creștere masiva a cazurilor de COVID. Numărul s-a dublat față de ieri, aproape 4000 de infectari noi si aproape 100 de decese
Creștere masiva a cazurilor de COVID. Numărul s-a dublat față de ieri, aproape 4000 de infectari noi si aproape 100 de decese

Termenul este înaintat de fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, care a primit și el a doua doză de vaccin antiCovid în duminică dimineață.

Cadrele medicale primesc de azi a doua doză a vaccinului antiCovid. Prima la rapel a fost asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ea este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie anul trecut, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023. Termenul este înaintat de fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, care a primit și el a doua doză de vaccin antiCovid în această dimineață.

Persoanele peste 65 de ani s-au programat cu precădere în etapa a II-a de vaccinare

Între timp autoritățile susțin că a doua etapă a programărilor pentru vaccinul anti-Covid merg bine. 

Datele transmise duminică dimineață de Ministerul Sănătății, în baza informațiilor de la STS, arată că de vineri, când a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, și până sâmbătă la ora 20.00, metoda de programare a fost următoarea peste 50% dintre persoanele fizice s-au programat individual pe platformă, iar 30,59% au fost programate de angajatori. 12,52% au optat pentru programări prin call center și cel mai mic procent – 4.29% - s-au programat prin medici.

În plus, cele mai multe persoane programate, 52,26%, fac parte din categoria 65+.  

În Capitală, s-au făcut 62.182 de programări, gradul de ocupare fiind de 100%, iar autoritățile transmiteau că pot fi făcute programări și în Ilfov.

Platforma de vaccinare nu a funcționat vineri, timp de aproximativ 3 ore, iar autoritățile spun că situația a fost cauzată de transferul datelor înregistrate în aplicația folosită în etapa I de vaccinare în aplicația folosită în etapa a II-a de vaccinare, dar "situația este sub control și specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia".