Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe cu blocarea platformei informatice

vaccin_covid_0.jpg

campanie vaccinare anti-COVID19

Cozi la centrele de vaccinare din țară după ce pacienții programați pentru prima doză de vaccin anti-COVID sunt nevoiți să aștepte din cauză că platforma de programări nu funcționează luni dimineață. STS anunță că lucrează la remedierea problemelor.

Update ora 10.40: Platforma de programări este din nou disponibilă: "Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare", precizează STS într-un comunicat.

 

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti Covid a debutat luni dimineață cu un blocaj al platformei informatice.

Zeci de persoane care reușiseră să se programeze pentru vaccinare în această dimineață își așteaptă rândul. Procesul este îngreunat de faptul că din cauza platformei inaccesibile, medicii trebuie să introducă manual datele pacienților.

La orice încercare a intra pe pagina de programare a persoanelor fizice sau de conectare în calitate de medic de familie sau persoană juridică, cel care încearcă accesarea este retrimis pe pagina principală a platformei.

De asemenea, o parte din personalul sanitar din centrele de vaccinare acuză faptul că nu găsesc în platformă pacienții programați.

Ministerul Sănătății a transmis că STS lucrează la remedierea problemelor. Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Așadar programările pentru vaccinare nu pot fi făcute momentan.

De vineri, când a început etapa a doua de vaccinare în România, și până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 209.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind persoane cu vârsta peste 65 de ani, conform datelor transmise de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că perioada pentru care pot fi făcute programări în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare ar putea fi extinsă pentru încă 20 de zile, astfel încât pe măsură ce se vor elibera locuri sistemul să le repartizeze celor înscriși pe platformă, a declarat duminică