Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Biblia gastronomiei franceze" recompensează creativitatea restaurantelor din Franța pe durata pandemiei

Un nou restaurant cu 3 stele la Marsilia, 2 localuri recompensate cu 2 stele, 54 de restaurante primesc 1 stea. Ghidul Michelin - supranumit "Biblia gastronomiei franceze" -  care a lansat noua ediție în pofida închiderii pe scară largă a localurilor din Franța, a recompensat acele restaurante care au dat dovadă de creativitate pe durata pandemiei de COVID-19. În total, în Franța, există în prezent 638 de restaurante care dețin una, două sau trei stele Michelin.

AM, un restaurant neconvențional din Marsilia, condus de maestrul bucătar Alexandre Mazzia, a primit cea de-a treia stea Michelin, a anunțat de pe ultima platformă a Turnului Eiffel din Paris, directorul "Bibliei gastronomiei franceze" Gwendal Poullennec.

Chef-ul Alexandre Mazzia, care primise două stele Michelin pentru restaurantul AM în urmăîn 2018, a fost nevoit ca în anul pandemiei de COVID-19 să organizeze turnee stradale cu o rulotă de preparate culinare, în contextul în care restaurantele, barurile și cafenelele din Franța au rămas închise mai multe luni din cauza noului coronavirus, scrie Agerpres.

Chiar dacă sectorul gastronomiei franceze s-a aflat într-o situație dificilă din cauza unei crize fără precedent, Poullennec consideră că "bucătarii francezi sunt încă în picioare".

Mauro Colagreco, chef-ul care coordonează restaurantul Mirazur de pe Coasta de Azur, cotat cu trei stele Michelin, a inaugurat un stand de preparate culinare într-o piață din Monaco. "Trebuie să ne adaptăm, să căutăm soluții", a declarat el pentru cotidianul Le Figaro.

Numărul restaurantelor notate cu trei stele - cea mai înaltă distincție acordată de Ghidul Michelin - a crescut cu 30 în acest an în Franța și în principatul Monaco.

În total, în Franța există în prezent 638 de restaurante care dețin una, două sau trei stele Michelin. Lista cu restaurantele nou incluse în ghid se găsește AICI.

Barurile, restaurantele și cafenelele din Franța vor rămâne închise cel puțin până la jumătatea lunii februarie, iar multe dintre aceste stabilimente au optat pentru servicii de livrare și au amenajat spații speciale de ridicare a comenzilor.