Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Șora: Virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem armonia dintre generații

Filozoful Mihai Șora susține că a fost emoționat de faptul că numeroși copii încearcă să-și înscrie părinții și bunicii pe platforma de vaccinare. Este dovadă că virusul ar putea să refacă armonia din societate, susține Șora într-un mesaj postat pe Facebook.

Filozoful Mihai Șora cosideră că marele câștig al războiului cu virusul SARS CoV-2 este că oamenii redescoperă solidaritatea și armonia din societate.

„Din tot ce citesc despre platforma buclucașă, ceea ce m-a emoționat nespus este că mulți copii își înscriu părinții și bunicii. Și mă gândesc că, în toată răutatea lui, virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem țesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea și armonia dintre generații. Nu e puțin lucru, mai ales într-o țară ca a noastră, răvășită de atâtea vrăjmășii”, scrie în mesajul de pe Facebook al filozofului Mihai Șora.

Mesajul lui Șora este însoțit de o fotografie cu tabloul lui Wassily Kandinsky, din 1940. Acesta se numește „Albastrul Cerului“, iar filozoful român susține că nu știe „culoare mai încântătoare decât albastrul acesta în care palpită toate celelalte culori”.  


Image source: 
Wassily Kandinsky, „Albastrul Cerului“ - Facebook