Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Inscripțiile de pe vechiculele STB, motiv de dispută între Nicușor Dan și Gabriela Firea

autobuz stb.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Actualul primar spune că nu e nevoie ca pe autobuze să scrie „Primăria Capitalei” și vrea să vândă reclamă pe locul inscripțiilor. Răspunsul Gabriele Firea: „Îl deranjează realizările mele”.

Toate vehiculele destinate transportului public local din București vor fi decolantate, iar spațiul respectiv va fi vândut pentru reclame comerciale, a anunțat marți primarul general Nicușor Dan:

E vorba de vehiculele STB pe care scrie acum <Primăria Capitalei>. Știm cu toții că sunt ale primăriei, nu e nevoie ca acest lucru să fie scris peste tot. N-am înțeles niciodată de ce s-a decis așa ceva, dar foarte probabil are legătură cu cultul personalității fostului primar. În loc să facem reclamă inutilă Primăriei Capitalei pentru un serviciu public pe care oricum îl furnizează, vom căuta să colectăm fonduri suplimentare de la agenții economici privați care își doresc reclamă în spațiul public”, spune edilul.

Decolantarea a început deja și urmează ca spațiile rămase libere să fie puse la dispoziție pentru alte reclame.

Replica Gabrielei Firea nu a întârziat:

Nu e în stare să construiască și atunci dărâmă tot! Când am ajuns primar, bucureștenii călătoreau înghesuiți în autobuze, unii chiar pe scară, punându-și viața în pericol. Am achiziționat 400 de autobuze noi Euro 6 și 130 autobuze Hybrid. Pe noul primar îl deranjează că pe autobuze scrie că sunt achiziționate în 2018. Adica în mandatul <lui Firea>. Îl deranjează realizările mele. În loc să achiziționeze și el 200-300 de autobuze, să fie înlocuite toate cele vechi, Plicușor a dat ordin să fie răzuit de pe autobuze anul achiziționării”, scrie Gabriela Firea.

Fostul primar îl acuză pe Nicușor Dan că spațiul publicitar va fi folosit pentru sponsorii și prietenii politici:

Sacrifică cetățenii care nu vor mai putea vedea pe fereastră, plus că mulți călători simt un sentiment de claustrofobie, doar ca să umple buzunarele unor băieți. Și în mandatul meu, STB a promovat evenimentele orașului și a vândut spațiul publicitar disponibil, dar doar în spațiile în care nu se producea un disconfort pe călători. Dar ce știe Plicușor ? Îl doare pe el de oameni? Se vede treaba că nu! Stai liniștit, Plicușor! Bucureștenii nu uită așa ușor cum crezi tu! Și te vor ține minte și pe tine că nu ai construit nimic. Te-ai ocupat doar de blocări, stopări, rașchetări, demolări și polițe. Ține minte 3 cuvinte : vei deconta tot”, conchide Gabriela Firea.


Sursa imaginii: 
facebook