Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, s-a vaccinat anti-Covid

Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, s-a vaccinat miercuri dimineața la un centru din Constanța. „Avem o armă numită vaccin cu care să luptăm împotriva virusului, responsabilitatea este de acum exclusiv a noastră”, le-a transmis acesta membrilor comunității.

Muftiul Muurat Iusuf a primit miercuri dimineața prima doză a vaccinului anti-Covid la un centru de vaccinare din Constanța. Acesta a spus, printr-un mesaj pe Facekook, postat înainte de vaccinare, că s-a programat pe platforma națională încă de la începutul etapei a doua de vaccinare și că le recomandă tuturor să facă același lucru, scrie Mediafax.

„Sunt sigur că toți vrem să ne recăpătăm libertatea de mișcare cât mai repede cu putință și să revenim la o normalitate care să ne permită să ne desfășurăm activitatea în condiții optime. Pentru asta, însă, trebuie să facem un efort comun, iar acest efort comun, în prezent, constă în vaccinare. Încă de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare, m-am programat pe platforma națională, ceea ce le recomand tuturor celor care au înțeles rostul administrării unui vaccin și cât de importantă este sănătatea noastră, a tuturor. Celorlalți, le recomand în continuare să se informeze din surse oficiale și să acționeze întocmai”, a transmis muftiul Muurat Iusuf.

Acesta le-a spus membrilor comunității că responsabilitatea pentru a ne întoarce la o viață normală „este de acum exclusiv a noastră”.

„Stimați membri ai comunității, prin acest mesaj îmi doresc să vă fac să conștientizați că, atâta timp cât după o muncă intensă a atâtor cercetători, avem o armă numită vaccin cu care să luptăm împotriva virusului, responsabilitatea este de acum exclusiv a noastră pentru a ne întoarce la o viață normală. Personal, îmi doresc să ne revedem sănătoși cât mai curând la activități!”, se mai arată în mesajul șefului Cultului Musulman din România.