Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine este ”doctorul” care spune că Bill Gates vrea să omoare 3 miliarde de oameni?

robert_young.png

Robert Young a fost arestat și condamnat la închisoare în 2016 pentru malpraxis
Sursa imaginii: 
youtube via France24

Bill Gates chiar vrea să elimine 3 miliarde de oameni, majoritatea africani, pentru a frâna creșterea accelerată a populației la nivel mondial? Este ceea ce afirmă controversatul ”doctor” homeopat Robert Young într-un video difuzat recent pe social media. Numai că acest ”doctor”, împreună cu organizația pe care o conduce, este binecunoscut mai mult pentru răspândirea de informații false privind teoriile conspirației decât pentru realizările sale medicale.

În video Young apare la o conferință organizată de ceea ce el numește ”Tribunalul Internațional pentru Justiție Naturală” și îl acuză pe Bill Gates că ar fi cerut moartea a 3 miliarde de oameni, pentru a ține sub control creșterea populației mondiale.

Cercetările efectuate de echipa Les Observateurs a postului France 24 arată că, foarte probabil, Young se referă la unele declarații pe care miliardarul filantrop le-a făcut în 2010, la o conferință Ted Talk, dar în care era vorba de cu totul altceva.

Discursul de atunci al lui Gates se referea la politicile de neutralizare a emisiilor de CO2. El a prezentat atunci o ecuație care făcea legătura dintre numărul total de oameni care trăiesc pe planetă, energia pe care o consumă fiecare om, precum și alți factori.

”Populația lumii este acum de 6,8 miliarde de oameni, în curând va ajunge la 9 miliarde...”, a spus într-adevăr Bill Gates, dar fără să susțină niciun moment că această creștere ar trebui eliminată.

Ideea lui Gates era că ritmul de creștere a populației în țările sărace ar trebui să scadă, pentru că aceste țări nu pot asigura sănătatea tuturor copiilor care se nasc acolo, iar părinții sunt obligați să se ocupe de îngrijirea copiilor în loc să muncească. Așadar, dacă în aceste țări ar fi mai puțini copii, dar mai sănătoși, țările respective și-ar putea ameliora semnificativ situația economică.

 

 

Dar cine este Robert Young?

Robert Young se prezintă ca fiind medic homeopat, militant pentru folosirea în exclusivitate a leacurilor naturale împotriva bolilor grave, cum ar fi cancerul.

În 2016 el a fost arestat și condamnat la închisoare pentru malpraxis.

Organizația pe care o reprezintă, Tribunalul Internațional pentru Justiție Naturală, are sediul la Londra și se ocupă în principal cu propagarea teoriilor conspirației mondiale. Adepții lui Young susțin de exemplu că tehnologia 5G ar contribui la răspândirea Covid-19, ceea ce, evident, nu a putut fi demonstrat niciodată.

Unul din membrii organizației, Robert David Steele, susține că a lucrat pentru CIA (tot fără dovezi) iar într-un interviu pe care l-a acordat în 2017 a acuzat NASA că i-ar fi răpit copiii ca să-i facă sclavi... pe Marte!