Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parada de Sf. Patrick, anulată din nou în Irlanda

sf. patrick irlanda.jpg

Sursa imaginii: 
St. Patrick's Festival Kilkenny

Marea paradă anuală de Sf. Patrick – ocrotitorul Irlandei, s-a anulat pentru a doua oară consecutiv la Dublin, din cauza restricţiilor impuse pentru limitarea epidemiei de Covid-19.

Acest eveniment este sărbătorit la 17 martie, iar acum va fi marcat online, începând din 12 martie, prin festivităţi transmise pe un canal de televiziune prin internet accesibil pe site-ul festivalului: „www.stpatrickfestival.ie”, anunță organizatorii într-un comunicat ofcial.

La ultima ediție sărbătorită tradițional, în 2019, la festival au participat 500.000 de oameni, din care aproximativ 100.000 de turişti, conform presei locale.

Apoi, în 2020, festivităţile au fost anulate în toată ţara, cu o săptămână înainte de sărbătoarea când puburile sunt de obicei luate cu asalt. Motivul a fost începutul celui de-al doilea val al epidemiei de Covid-19, deși se înregistraseră doar 24 de cazuri de infectare.

În prezent, Irlanda se confruntă cu un "tsunami", după cum spune premierul Michael Martin, cu 176.839 de cazuri şi 2.708 decese consemnate oficial, la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

În această lună circulaţia a fost din nou interzisă timp de cel puţin 30 de zile.

Agenția France Presse aminteşte că paradele de Sf. Patrick au mai fost anulate în Irlanda şi în 2011, din cauza unei epidemii de febră aftoasă.