Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Isteria anti-COVID golește stocurile veterinare de Ivermectină

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă după ce tot mai mulți clienți le-au cerut rețete pentru a cumpăra un medicament de uz veterinar despre care au auzit că ar preveni infectarea cu SARS COV 2 sau chiar ar trata boala. Stocurile de Ivermectină s-au golit peste noapte după ce mai mulți medici au lansat pe diverse canale media ideea că tratamentul antiparazitar pentru câini și pisici ar pune la pământ COVID 19.

Medicul veterinar Ovidiu Roșu a postat pe Facebook un avertisment tranșant după ce a fost șocat să fie întrebat de un client dacă îi recomandă Ivermectina : ”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!! Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”, a scris acesta pe rețeaua de socializare. A urmat un tir de comentarii iar câțiva au scris că Ivermectina s-ar folosi déjà în tratamentul anti COVID 19. La RFI, Ovidiu Roșu spune că există într-adevăr studii clinice privind efectul Ivermectinei ca anti-viral și potențial inhibitor al multiplicării SARS COV 2. El spune însă că e vorba deocamdată doar de un studiu și că, dacă într-adevăr cred cu tărie în el, oamenii nu au decât să consulte un medic specialist în medicină umană. Altfel, administrarea unui medicament de uz veterinar al cărui dozaj nu este cunoscut poate avea efecte nedorite mai ales că, în cazul Ivermectinei, vorbim de un medicament cu un nivel destul de ridicat de toxicitate care poate afecta ficatul și care se administrează cu prudență inclusive patrupedelor. Doctorul veterinar Ovidiu Roșu mai spune la RFI că ar trebui ca Ministerul Sănătății să intervină pentru a evita situații de acest fel, în care automedicația poate deveni chiar periculoasă.

(N.R.) La nivel internațional sunt mai multe studii în curs privind eficiența anti-virală a Ivermectinei, inclusive împotriva SARS COV 2. Experții avertizează însă că niciunul dintre studii nu este concludent : chiar dacă cercetările de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca multiplicarea virusului pentru că împiedică procesul de tranzit al proteinei virale spre interiorul și apoi spre exteriorul celulei atacate, specialiștii spun că procesul necesită doze foarte mari de Invermectină, peste cele recomandate consumului uman. Ascultați interviul integral cu medical veterinar Ovidiu Roșu…

 

 
Medicul veterinar Ovidiu Roșu avertizează asupra abuzului uman de Ivermectină, medicament antiparazitar de uz veterinar, pentru ”a preveni și trata COVID”