Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A șaptea tranșă de vaccin anticoronavirus a sosit marți în România. Cum vor fi distribuite dozele

harta_vaccinare.jpeg

Sursa imaginii: 
COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA

Aproximativ 96 de mii de doze de vaccin anticoronavirus de la Pfizer/BioNTech au sosit marți în România, a anunțat Comitetul de coordonare a vaccinării.
Dozele vor fi distribuite catre centrele din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.  În 15 ianuarie a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.  

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze; - Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze; - Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze; - Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.