Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Nu ne este frică, vrem normalitate” - Cum a fost prima zi de relaxare a restricțiilor în București? (Reportaj audio)

img_20210125_135031.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Începând de luni, 25 ianuarie, bucureștenii pot lua din nou masa în oras. Autoritățile au căzut de acord și, pe baza scăderii ratei de infectare cu Covid 19 sub trei cazuri la 1000 de locuitori timp de trei zile consecutiv, au permis redeschiderea localurilor în interior în limita a 30% din capacitate. Părerile au fost, însă, împărțite, având în vedere răspandirea virusului mutant din Marea Britanie, invocată de altfel vineri de ministrul Sănătății care cerea ca relaxarile să fie amânate. Prefectura Capitalei a luat totuși decizia relaxării, prefectul Traian Berbeceanu explicând că risca să fie dat în judecată de patronii de restaurante dacă nu decidea deschiderea acestora, după ce rata infectărilor a scăzut. Cum a fost prima zi în care restaurantele, barurile și cafenelele sau redeschis în interior? Aflați dintr-un reportaj audio RFI.

În prima zi după relaxarea restricțiilor, clienții localurilor din centrul Bucureștiului au revenit în număr mic în spațiile din interiorul restaurantelor, cafenelelor și barurilor.

Unii au ales să rămână la terasă, în timp alții mai curajoși spun că abia așteptau relaxarea restricțiilor.

În ceea ce îi privește pe patroni, aceștia au luat măsuri pentru respectarea noilor norme, însă nu toate prevederile legale sunt respectate atunci când vine vorba de spațiile amenjate pentru clienți în interiorul localurilor.

Ascultați reportajul RFI:

 
Reportaj RFI - redeschiderea localurilor în București