Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prefectul de Argeș: Nu mi-ar plăcea să văd angajații din instituțiile publice îngrămădindu-se la vaccinare în fața celor vulnerabili

covid-19-4987804_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

A șaptea tranșă de vaccin anticoronavirus a sosit marți în România. Este vorba despre aproximativ 96 de mii de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech. Dozele vor fi distribuite catre centrele din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.  În 15 ianuarie a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.  Prefectul de Argeş a făcut apel către angajaţii care intră în a doua etapă de vaccinare să acorde prioritate vârstnicilor şi celor care suferă de afecţiuni cronice. Deocamdată, programările sunt blocate din lipsa dozelor de vaccin, a declarat la RFI, Emanuel Soare.
  

 

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, declară că la nivelul judeţului funcţionează opt centre de vaccinare, care primesc 480 de doze de vaccin zilnic, o cantitate insuficientă. 

  • "Pentru că avem număr limitat de doze iar persoanele eligibile pentru etapa a doua sunt atât de variate, de la vârstnici, bolnavi cronici până la, mă rog, așa zisele domenii esențiale ale statului, nu ne putem lupta toți pe un număr limitat de doze. Din păcate, platforma nu a permis, în primă etapă, o separare pe criterii tehnice, procentual, a persoanelor vârstnice în platformă. A fost deschisă la liber și de aici riscul de a rămâne neprogramate. (...) Nu mi se pare normal, ca instituție care coordonez gestionarea pandemiei de covid 19 dar care sunt și eligibilă pentru etapa a doua de vaccinare, am spus că nu mi se pare moral să mă programez în fața persoanelor vârstnice cu boli cronice. Am recomandat STS-ul să găsească o soluție tehnică, se pare că va fi aplicată din 8 februarie. Până atunci, am gândit că măcar așa, la mica înțelegere, să le dăm șansa părinților și bunicilor noștri să se programeze la vaccinare. Noi mai putem aștepta".

  • "Avem opt centre de vaccinare și 480 de doze de vaccin pe zi (...) 480 de doze de vaccin înseamnă o nimica toată având în vedere că vorbim despre o populație destul de majoritar îmbătrânită,ponderea celor peste 65 de ani este destul de mare,  majoritatea locuiesc în mediul rural. Apoi mai sunt bolnavii cronici. Nu mi-ar plăcea să văd angajații din instituțiile publice îngrămădindu-se la vaccinare în fața vârstnicilor și celor cu boli cronice"

 

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:

 
Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, intervievat de Mirela Dădăcuș