Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un caz de infecție cu noua tulpină de SARS-Cov-2 din UK, confirmat oficial în România

numar_teste_covid_romania.jpg

Sursa imaginii: 
AP Photo / Manu Fernandez / Mediafax Foto

În România a fost confirmat, marți, al cincilea caz de infectare cu tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie, potrivit reprezentanților Institutului Național de Sănătate Publică. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Constanța. 

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a făcut un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv, potrivit Ministerul Sănătății. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge  într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată.

În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.  Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz. În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.