Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un tigru infectat cu coronavirus, eutanasiat la o grădină zoo suedeză

tigru covid suedia.jpg

Image source: 
borasdjurpark.se

O femelă de tigru dintr-un parc zoologic din Suedia a fost eutanasiată după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a anunțat marţi televiziunea publică suedeză SVT.

În aceași grădină zoo, doi lei au fost și ei infectaţi, iar alte câteva animale au prezentat simptome de coronaviroză.

Autoritățile scandinave presupun că animalele de la Boras Zoo, din sud-vestul Suediei, au fost infectate de angajaţii grădinii, fiindcă mai mulţi dintre îngrijitori au acuzat anterior simptome Covid-19 și trei dintre aceştia au prezentat rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului.

Femela de tigru siberian, în vârstă de 17 ani, pe nume Nastasja, a fost eutanasiată după ce şi-a pierdut pofta de mâncare, iar starea s-a de sănătate s-a înrăutăţit drastic.

Institutul Naţional Veterinar din Suedia a descoperit la 13 ianuarie că Nastasja era infectată. În plus, un tigru mascul aflat în acelaşi spaţiu a prezentat simptome uşoare ale bolii.

La un grup de lei din aceeaşi clădire s-au observat simptome uşoare, iar prezenţa virusului a fost confirmată la doi dintre ei.

"Acesta este primul caz cunoscut de feline din Suedia infectate cu COVID", a declarat pentru SVT Karl Stahl, epidemiolog veterinar în cadrul institutului.

Concluzia că felinele de la Boras Zoo au fost infectate de oameni şi nu invers se bazează pe faptul că nu există relatări cu privire la cazuri de feline care ar fi infectat oamenii, a precizat Stahl.

Amintim, cazuri de feline mari infectate cu Covid-19 au fost raportate anterior şi în alte ţări.

Anul trecut, în aprilie, un tigru de la „Bronx Zoo” din New York a fost confirmat cu coronavirus şi între timp s-a vindecat. De asemenea, un alt tigru, de la „Woodland Park Zoo” din Seattle, şi-a revenit complet după infectare.

Lor li se adaugă un exemplar de pumă din Africa de Sud şi o gorilă de la o grădină zoologică din California, care au prezentat rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului, potrivit Centrului American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.