Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Încă trei noi infectări cu tulpina Sars-Cov-2 din Marea Britanie

Trei cazuri noi de infecție cu noua tulpină din Marea Britanie au fost confirmate, potrivit Ministrului Sănătății, iar România a ajuns, în prezent, la opt pacienți confirmați.

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a spus că două dintre cazurile noi sunt tot la Școala 28, din Capitală:

Sunt încă trei teste de secvențiere pozitive de azi. Două dintre ele aparțin focarului din școală (Școala 28, din Capitală - n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a spus dr. Andreea Moldovan.

Medicul precizează că testul tinerei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, apoi s-a procedat la secvențiere: „Urmează să se facă ancheta în focar”.

Astfel, odată cu cei trei pacienți care au fost diagnosticați cu noua tulpină, numărul bolnavilor ajunge la opt, în România.

Amintim, primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.

Ulterior, noi cazuri au apărut în București, la Școala 28, iar apoi un caz în Suceava și altul în județul Constanța.