Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vaccinul Moderna va fi folosit de luni și în România

De la 1 februarie, în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care a doua doză se face la 28 de zile, anunță, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare.

Tot de la începutul săptămânii viitoare se pune în aplicare și procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale.

Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile)”, anunță CNCAV.

Este vorba de 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim. Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă”, anunță tot Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare.

Pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare:

Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată”, adaugă comunicatul CNCAV.