Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Iancu (Colectiv GTG 3010): Spitalele și școlile ard din indiferența acelorași oameni

7627537-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

„Incendiul de la Matei Balș, în care au murit 5 persoane, se poate repeta oricând în alt spital sau într-o școală din România”. Semnalul de alarmă e tras de Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv.

El afirmă, într-un interviu acordat RFI, că, la mai bine de 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv, sunt extrem de multe instituții care funcționează în continuare fără norme și măsuri minime ce trebuie luate în caz de incendiu.

„Suntem singura țară din lumea asta care nu vrea să învețe din greșeli și nu vrea să producă schimbarea. Oamenii care ar trebui să ia măsuri concrete sunt aceiași care își mențin funcțiile de ani de zile, iar lucrurile nu se mișcă”, spune Eugen Iancu.  

El remarcă faptul că, în contextul pandemiei, spitalele au fost umplute cu aparatură specifică, iar instalațiile electrice sunt suprasolicitate și riscă oricând să ia foc.

Tot el amintește că, în continuare, România are o problemă gravă cu lipsa locurilor pentru tratarea marilor arși. „Avem 10 locuri: 5 la Iași, 5 la Timișoara. Și atât!”, afirmă Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv și tată al unui tânăr care a murit în incendiul din clubul Colectiv.

Ascultă:

 
Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv, despre incendiul de la Matei Balș