Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vor merge elevii la școală? Autoritățile decid astăzi

Ședință de lucru importantă marți la Palatul Cotroceni. Se decide dacă și în ce condiții se redeschid școlile. La ședință participă președintele Klaus Iohannis și mai mulți membri ai Guvernului în frunte cu premierul Florin Câțu.

Vor fi prezenți ministrul sănătății, cel al educației, șeful DSU, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Scenariul verde prevede redeschiderea fizică a tuturor școlilor, în timp ce în scenariul galben merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale a VIII-a respectiv a - XII- a. În acest scenariu se află și Capitala. Există însă îngrijorări legate de cât de mult reflectă aceste cifre realitatea din teren.

Pe de altă parte, ministrul educației, Sorin Câmpeanu, spunea astăzi într-o declarație pentru Știrile PROTV că datele epidemiologice nu ar pune piedică deschiderii pe 8 februarie. Evaluările de încadrare într-un anumit scenariu vor fi făcute săptămânal, dă asigurări ministrul.