Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu: Majoritatea persoanele vindecate de COVID-19, protejate de reinfectare cel puțin 6 luni

coronavirus.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay

Majoritatea persoanele care s-au vindecat de Covid-19 rămân protejate de reinfectare pentru o perioadă de cel puțin șase luni, datorită menținerii unui nivel ridicat de anticorpi specifici, potrivit unui studiu amplu realizat în Marea Britanie și publicat miercuri.

Studiul a evaluat nivelul de anticorpi și perioada în care aceștia rămân la un nivel considerat suficient pentru a proteja de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2.

“Marea majoritate a oamenilor mențin un nivel detectabil de anticorpi pentru cel puțin 6 luni după infectarea cu noul coronavirus”, a declarat Naomi Allen, profesor la UK Biobank, coordonatorul studiului, transmite Reuters.

Dintre participanții la studiu, care au fost confirmați cu Covid-19 și s-au vindecat, 99% aveau anticorpi specifici SARS-CoV-2 după 3 luni de la vindecare, iar 88% aveau anticorpi după 6 luni.

“Chiar dacă nu suntem siguri cum se asociază acest lucru cu imunitatea, concluziile studiului sugerează că oamenii ar putea fi protejați de o reinfectare pentru cel puțin șase luni după prima infectare”, a mai spus Naomi Allen.

Potrivit acesteia, rezultatele noului studiu sunt similare cu cele ale unor studii făcute în Marea Britanie și Islanda, studii care au arătat că anticorpii anti SARS-CoV-2 persistă câteva luni după ce persoana s-a vindecat de COVID-19.