Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu coronavirus

vaccine-5897391_1280.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Numărul persoanelor vaccinate anti-Covid, la nivel mondial, l-a depășit pe cel al persoanelor infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei și până acum, relatează Reuters. Pragul este însă doar unul simbolic.

Un total de 104,9 milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum, în timp ce numărul cazurilor de infectare a fost ieri de 104,1 milioane, scrie Reuters.

Momentul de final al pandemiei rămâne însă neclar, în ciuda acestei performanțe, deoarece nimeni nu știe cât va dura până când populația Pământului va fi imunizată. În primul rând pentru că mulți dintre cei vaccinați au primit doar una din cele două doze de vaccin necesare imunizării. În al doilea rând pentru că există îngrijorări majore legate de noile tulpini ale virusului, care pot face ineficiente actualele vaccinuri.

Potrivit Universității Duke, la nivel mondial au fost comandate până acum 7,7 miliarde de doze de vaccin, iar alte 5 miliarde de doze sunt în curs de contractare sau rezervare. Dar directorul general al OMS spune că, în prezent, capacitatea de producție de vaccinuri poate asigura doar o fracțiune din nevoile globale.

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în 44 de țări, în timp ce numărul deceselor a depășit 2,26 milioane de oameni, la nivel global.