Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


TRANSBUCEGI a fost redeschis traficului rutier

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România -  Transbucegi - face legătura între Sinaia și Cabana Piatra Arsă.  DJ 713 fusese închis vinerea trecută din cauza unei avalanșe.

Conform unei informări a  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, drumul judeţean 713, cunoscut sub denumirea Transbucegi, a fost redat ciruclaţiei începând de astăzi. Totodată, poliţiştii dâmboviţeni atrag atenţia conducătorilor auto că, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere negative, este necesar să manifeste o conduită preventivă şi să respecte cu stricteţe regulile privind deplasările pe drumurile publice. Astfel, şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeze corespunzător autovehiculele înainte de a pleca la drum şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă”, menţionează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa. Din cauza furtunii de săptămâna trecută, drumul a fost blocat de zeci de brazi căzuți. Astăzi Romsilva a terminat lucrările de înlăturare a acestora de pe carosabil

Turiştii români îl recunosc ca „Drumul Babelor şi străbate platoul Bucegi, pe traseul Cabana Cuibu Dorului – Şaua Dichiului, până la cabana Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa. Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.