Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A fost turnată fundaţia la noul spital modular ATI la Piatra Neamţ

Unitatea spitalicească de la Piatra Neamţ - un proiect inițiat de Dăruiește Viață - asociația din spatele inițiativei #NoiFacemUnSpital și cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Construcția va fi finalizată în aprilie 2021, iar costurile pentru finalizarea acestui proiect se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

Conform proiectantului, Spitalul modular va fi ridicat în curtea SCJU Piatra Neamț și va cuprinde: 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator, dar si numeroase spatii dedicate echipei medicale si pacientilor. Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale, esențiale oricărei secții de terapie intensivă. După pandemie, spitalul va putea fi folosit în continuare ca secție de ATI sau boli infecțioase sau poate fi adaptat, cu costuri mici, nevoilor SCJU Piatra Neamț.

Secția de ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, unde erau tratați pacienții cu COVID-19, a ars aproape în totalitate, la mijlocul lunii noiembrie 2020. Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, care deservește nu doar județul Neamț, ci și localitățile limitrofe, nu dispune în acest moment de secție ATI pentru tratarea cazurilor de coronavirus sau a altor urgențe medicale.

Secția ATI (Anestezie & Terapie Intensivă) este considerată inima oricărui spital de urgență - orice pacient în stare gravă, post-operator sau cu traumă are nevoie de tratament la terapie intensivă. În lipsă, pacienții trebuie mutați în alte spitale care pot acoperi acest necesar, scăzând astfel șansele de supraviețuire.