Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aproximativ 630 de mii de români, vaccinați anticoronavirus. Paralizie temporară facială la o persoană imunizată

629.279 de români au fost vaccinați până acum împotriva infecției cu SARS-Cov-2, transmit autoritățile. S-au înregistrat peste 2.100 de reacții adverse, comune și minore, dar și o reacție adversă rară: paralizie temporară facială, la un medic de 32 de ani din Vâlcea.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 04 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea: Image source: 
COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA

 

Potrivit Ministerului Sănătății, joi a fost raportat un caz de paralizie temporară facială la o persoană imunizată cu a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Este vorba despre o doctoriță de 32 de ani din Vâlcea.  În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.