Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu: Vom încerca să producem vaccin anti-COVID la Institutul ”Cantacuzino”

citu_sedinta_de_guvern.jpg

Guvernul si minerii au ajuns la un acord!
Guvernul si minerii au ajuns la un acord!
Sursa imaginii: 
arhiva RFI România

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că România va încerca să producă vaccin COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

Florin Cîțu a declarat că România nu va cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc. În urma unor discuții cu Comisia Europeană, țara noastră va porni demersurile pentru încercarea de a deveni producător de vaccin.

”România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România la Cantacuzino. Nu știm ce vaccin vom produce, dar asta este varianta pe care mergem noi. Am început discuțiile, am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea, am spus da, așteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”, a declarat premierul.

Referitor la faptul că ar exista tensiuni între premier și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Cîțu a precizat că: “Nu există tensiuni, dar ne contrazicem pentru că informația nu ajunge la noi în același timp. Obiectivul nostru e de a vaccina cât mai mulți români, în cât mai scurt timp, pe acest lucru ar trebui să ne concentrăm. În privința tragediei de la ”Matei Balș”, nu am primit încă un raport, îl aștept de la Ministerul Sănătății, când îl voi avea vi-l voi transmite”.