Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Cîțu cere cadrelor didactice să se vaccineze și face un apel către părinți

citu.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Luni, ziua în care s-au redeschis majoritatea școlilor din România, premierul Florin Cîțu a adresat un apel către părinți,  în care le cere "să fie responsabili" și să își lase copiii acasă, dacă au simptome de gripă. De asemenea el a cerut tuturor cadrelor didactice să se vaccineze împotriva COVID-19.

"Astăzi reîncepe şoala, moment de bucurie pentru copii, profesori. Nu şi-au văzut colegii de foarte mult tip. După multe luni de zile, copiii merg înapoi la şcoală în cele trei scenarii pe care le-am anunţat deja, dar, este adevărat, şi cu multe restricţii şi suntem foarte atenţi să vedem cum evoluează situaţia”, a spus Cîțu, citat de hotnews.ro.

El a făcut apel la părinți "să fie responsabili" și să își lase copiii acasă în cazul în care aceștia au simptome de gripă: "Vom monitoriza și în școli, dar fără susținerea părinților nu se poate face".

De asemenea, Cîțu le-a cerut cadrelor dicatice să se vaccineze împotriva COVID-19. Întrebat cum s-ar putea vaccina profesorii, în condițiile în care în continuare sunt doze insuficiente de vaccin, premierul a spus că în această lună în România ar urma să sosească aproape 800.000 de doze de vaccin AstraZeneca. "Nu văd o problemă. România se menține la nivel global pe locul 14, iar campania de vaccinare merge bine", susține premierul.

Peste 2,4 milioane de elevi se întorc în bănci, luni, odată cu începerea semestrului al doilea. Școlile se vor redeschide în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. În 149 de localități din România, vor începe cursurile în scenariul roșu, în 903 localități școala va începe în scenariul galben, iar în 2.129 de localități vor merge la școală toți copiii.

În București și în majoritatea reședintelor de județ, școala începe în scenariul galben, adică vor merge fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale, precizează hotnews.ro.