Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi irosite de Japonia pentru că nu are seringile potrivite

vaccine-5926664_1920.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Milioane de japonezi vor rata imunizarea cu vaccinul Pfizer din motive tehnice. Niponii nu au suficiente seringi potrivite pentru a extrage șasea doză de vaccin din fiecare flacon. 

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, suficiente pentru 72 de milioane de oameni, dar nu are suficiente seringi care pot extrage șase doze din fiecare flacon. În aceste condiții doar 60 de milioane oameni vor putea fi imunizați.

"Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze", a spus ministrului sănătății, Norihisa Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie - cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate - lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Se preconizează că vaccinarea a 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va începe la începutul lunii aprilie.