Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crește numărul cazurilor covid din școlile din București

scoala_7.jpg

Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online
Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online

În trei școli din Sectorul 4 al Capitalei se suspendă cursurile, după ce un profesor și trei elevi au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, au anunțat, joi, reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 4 al Capitalei.

Este vorba de un elev din clas a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 190, un elev din clasa I de la Școala Gimnazială nr. 113 și un elev din clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 79. Și un profesor a fost confirmat cu COVID-19, la la Școala Gimnazială nr.129, transmite Mediafax.

În unitățile de învățământ unde sunt copii cu COVID-19, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

În privința cazului în care a fost confirmat un profesor, prevederile legale în vigoare arată că ”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Un alt caz de COVID-19 la elevi a fost înregistrat la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, în cazul unei eleve din clasa a II-a.
Președintele Klaus Iohannis, va avea joi, de la ora 14, o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întâlnirea are loc la Palatul Cotroceni.