Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


74 de înscrieri pe minut pentru vaccinarea cu serul anticovid de la AstraZeneca

vaccine_oxford.jpg

Vaccin Coronavirus Oxford AstraZeneca
Sursa imaginii: 
www.ft.com

Platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări. Media programărilor, în doar 24 de ore, a fost de 4.464 persoane programate pe oră, adică 74 de înscrieri pe minut.

În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), transmite Mediafax.

Din totalul acestora, 54.454 sunt femei și 52.690 sunt bărbați.

Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe oră (74 de înscrieri pe minut).

Ziua cu cele mai multe programări a fost miercuri, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de a se vaccina.

Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări.

În acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va începe campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a doua, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.