Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


China interzice emisiunile BBC World News pe teritoriul său

bbc.png

Sursa imaginii: 
bbc.com

Autoritatea chineză pentru televiziune și radio a anunțat că a interzis postului BBC World News să emită pe teritoriul Chinei, la scurt timp după ce postul britanic a transmis un reportaj despre persecutarea minorității uigure din China, transmite BBC.

Într-un comunicat pe această temă BBC precizează că este ”dezamăgit” de această decizie.

Interzicerea BBC World News în China survine după ce în prima parte a acestei luni OFCOM (autoritatea similară din Marea Britanie) a anulat licența China Global Television Network's (CGTN) pentru emisiunile sale difuzate pe teritoriul Regatului Unit.

În argumentația sa Autoritatea chineză consideră că reportajul BBC realizat și difuzat în China ”a încălcat grav” normele deontologice și că ”a afectat interesele naționale ale Chinei”. Partea chineză precizează că o eventuală cerere a BBC pentru licența pentru anul viitor nu va fi acceptată.

BBC precizează că și până în prezent emisiunile sale au fost intens cenzurate pe teritoriul Chinei, acestea fiind disponibile numai în marile hoteluri internaționale, misiuni diplomatice, publicul larg din China neavând practic acces la ele.

Decizia Chinei a fost condamnată de secretarul britanic pentru externe Dominic Raab, care a apreciat-o drept ”un atentat inacceptabil la libertatea presei”.

O reacție similară a fost transmisă și de Departamentul de stat al Statelor Unite.

Articolul integral aici