Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bărbatul cu arsuri, transferat în Belgia cu întârziere, a murit

Bărbatul care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului în urma unui accident de muncă a ajuns la clinica din Belgia după ce a fost internat în 3 spitale din România. Transferul cu avionul a fost amânat în 2 rânduri: din cauza vremii și apoi din motive tehnice. Familia acestuia a cerut să fie tratat în strănătate și i-a și găsit un loc la o clinică din Belgia.

 

Ministerul Sănătății a anunțat luni dimineață că bărbatul de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului și care a fost tranferat în Belgia, a murit. Ministrul a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat acesta în 3 spitale din țară.

Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, și care a fost transferat, în 29 ianuarie 2021, la un spital din Belgia, a murit. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă, transmite Mediafax.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Transferul acestuia în Belgia a fost amânat cu o zi, din motive tehnice.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.