Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus Israel: Scădere cu 94% a infecțiilor simptomatice la vaccinați

vaccinare_israel.jpg

Vaccinare în Israel
Israelul este liderul mondial al vaccinărilor anti-Covid
Sursa imaginii: 
AP

Infecțiile simptomatice COVID-19 la 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer au scăzut cu 94%, potrivit celui mai mare furnizor de asistență medicală din Israel. Acesta este cel mai mare studiu de acest fel până în prezent.

Organizația de asigurare a sănătății Clalit, care acoperă mai mult de jumătate din totalul israelienilor, a declarat că același grup este, de asemenea, cu 92% mai puțin probabil să dezvolte simptome severe din cauza virusului.

Comparația a fost făcută față de un grup de aceeași dimensiune, cu istoric medical asemănător, care nu a primit vaccinul.

Aceasta arată fără echivoc că vaccinul Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, la fel cum s-a constatat în timpul studiului clinic”, a declarat Ran Balicer, directorul departamentului inovare al Clalit.

El a adăugat că datele indică faptul că vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech din Germania, este chiar mai eficient la două săptămâni sau mai mult după a doua doză.

Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann, care au centralizat datele naționale, au spus că o scădere accentuată a spitalizării și a bolilor grave identificate mai devreme în rândul primei grupe de vârstă care urmează să fie vaccinate - în vârstă de 60 de ani sau mai mult - a fost observată pentru prima dată la cei cu vârsta de 55 de ani și peste.

Spitalizările și bolile grave au crescut în continuare la grupurile mai tinere care au început vaccinările cu câteva săptămâni mai târziu.

Israelul este liderul mondial al vaccinărilor anti-Covid, cu 44% din populația de 9,3 milioane care a primit prima doză și 25% care au primit a doua doză.

Cu toate acestea, ministerul sănătății a raportat 5000 de cazuri noi în fiecare zi a ultimei săptămâni, aducând totalul infecțiilor la 723.000 de la începutul epidemiei în Israel, cu 5400 de decese dintre care 20% doar în ultima lună.

În grupurile mai tinere se manifestă o reticență în a primi vaccinul, iar media zilnică de inoculări a scăzut de la 127000 de doze pe zi în ianuarie la 106000 în februarie.