Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Veste bună pentru şoferi: încă 17 km din Autostrada 0 Sud intră în lucru

Ordinul de intrare în lucru a tronsonului a fost semnat astăzi de către autorităţile de la CNAIR.​ Lucrările sunt executate de către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş., în baza unui contract de peste 830 de milioane de lei, semnat încă din 2019. Aceeași firmă din Turcia are lucrări și pe lotul 2, adiacent, lung de aproape 16 km.

Cele două loturi care ar trebui să fie date în exploatare în 2023 ajung de la intersecția cu autostrada A2 până în zona DN6/Clinceni. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru.”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Autostrada Bucureşti reprezintă un nou inel de autostradă pe 4 benzi în jurul Capitalei cu o lungime de aproximativ 100 de km. Segmentul Sud al autostrazii A0 este împărţit în trei loturi, pentru care au fost anunţaţi câştigătorii licitaţiilor, încă de anul trecut. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni).