Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vaccinare cu prioritate pentru personalul din învățământ și în județele cu multe infectări

profesor_masca.jpg

Sursa imaginii: 
Isabel Infantes/AFP/Getty

Autoritățile vor încerca să vaccineze cu prioritate personalul din învățământ, a anunțat Valeriu Gheorghiță. De asemenea, vor fi prioritizate la vaccinare persoanele eligibile din județele în care se înregistrează o incidență crescută.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că personalul din învățământ va fi vaccinat cu ajutorul echipelor mobile. Procedura ar putea fi făcută la Casa Corpului Didactic și în centrele de vaccinare din universități, transmite Mediafax. Decizia va fi anunțată până la finalul săptămânii.

"Încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ - tot personalul din creșe, grădinițe, școli, universități etc. Scenariul nu este definitivat, vom încerca să vaccinăm cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Scenariul nu este definitivat, probabil locația în care se va face vaccinarea va fi în casa corpului didactic din fiecare județ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar și respectiv în centrele de vaccinare organizate în cadrul universutăților, în spațiile universităților. La sfârșitul acestei săptămâni vom lua decizia în baza informațiilor primite de la Ministerul Educației", a declarat Valeriu Gheorghiță. 

Valeriu Gheorghiță a vorbit, marți, despre vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din județele în care se înregistrează o incidență cumulată crescută a cazurilor de Covid-19. Conform coordonatorului campaniei de vaccinare a explicat că strategia națională de vaccinare prevede, printre alte, criterii medicale și criteriul epidemiologic care permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele care înregistrează o creștere disproporționat de mare a ratei de incidență cumulată la cazurile de Covid-19 față de media națională.

Urmează să se definească acest prag de incidență de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri. Să definim, de asemenea, perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în județul respectiv pentru a crește și accelera campania de vaccinare în județele afectate”, a spus Valeriu Gheorghiță.