Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Judecătorii resping cererea de evacuare a Colegiului Șincai

Judecătorii au respins miercuri cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a imobilului unde funcţionează liceul.

Potrivit Agerpres, intsnața a decis să respingă "cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de către reclamantul Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional 'Gheorghe Şincai', ca lipsită de interes...
Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17.02.2021", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4, care nu este însă definitivă.

Amintim, o eventuală decizie de evacuare a colegiului ar fi fost executorie, deși este aprig contestată atât de o parte a profesori, dar și de către elevi și părinții acestora.

Împotriva evacuării colegiului cadre didactice și elevi au protestat zile în șir, s-a cerut și intervenția președintelui în condițiile în care, spun protestatarii, modul în care acționează Primăria Sector 4 în acest caz ridică semne de întrebare. 
Instituția este acuzată în primul rând de lipsă de transparență.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17,6 milioane lei. Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa II de risc seismic, fiind necesare lucrări urgente de consolidare.