Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Scădere puternică a numărului de infecții în Anglia

numar_infectii_coronavirus.jpg

Test Coronavirus
Numărul testelor pozitive în Anglia a scăzut simțitor în ultimele săptămâni
Sursa imaginii: 
www.gov.uk

Începând cu luna ianuarie s-a produs un “declin puternic” al nivelului infecțiilor cu Coronavirus în Anglia, spun oamenii de știință care urmăresc epidemia. Rezultatele arată că aparent carantina dă rezultate.

Studiul React al Imperial College London a constatat că infecțiile au scăzut cu două treimi în toată Anglia (unde locuiește aproape 85% din populația Regatului Unit) de când a început carantina, scăderea fiind de 80% în Londra.

Dar nivelul de infectare este încă ridicat, unul din 200 testând pozitiv între 4 și 13 februarie. Acest lucru este similar nivelurilor observate la sfârșitul lunii septembrie 2020.

Deși acestea sunt rezultate intermediare, bazate pe mai mult de 85.000 de teste cu tampon de la persoane selectate aleatoriu, acestea sugerează distanțarea socială și restricțiile au un impact.

Prim ministrul britanic Boris Johnson se pregătește să primească date noi despre efectul vaccinurilor asupra răspândirii Coronavirus, înainte de publicarea de luni a unei foi de parcurs pentru a înlesni ieșirea din carantină în Anglia.

Alte 12.718 de cazuri de infecții cu Coronavirus au fost raportate miercuri în Marea Britanie - o scădere cu 24% a mediei de șapte zile, dar și alte 738 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Scăderi la toate vârstele și regiunile

Potrivit echipei Imperial College din Londra, de la începutul până la jumătatea lunii februarie, 0,51% dintre persoanele din studiu au dat rezultate pozitive în Anglia, în scădere de la 1,57% la începutul lunii ianuarie. În Londra, testele pozitive au scăzut de la 2,83% la 0,54% pe parcursul a șase săptămâni.

Stradă din Londra
la Londra s-au înregistrat cele mai mari reduceri ale nivelului infecțiilor din toată Anglia
Sursa imaginii: 
AP

În timp ce infecțiile scad în toate cele nouă regiuni ale Angliei și în mod substanțial în capitală, Sud Est și West Midlands, acestea scad mai puțin în Nord Vest, Nord Est și Yorkshire și Humber.

Acest lucru ar putea fi legat de reguli mai stricte de carantină introduse mai devreme în Londra și sud-estul Angliei, după o creștere înaintea Crăciunului în cazurile legate de tulpina de virus mai transmisibil descoperită pentru prima dată în Kent, în Sud Est.

Raportul a constatat scăderi ale infecțiilor la toate grupele de vârstă și se estimează că cei peste 65 de ani au cele mai scăzute niveluri de virus la 0,3%.

Studiul a identificat grupuri care au fost mai susceptibile de a da rezultate pozitive - inclusiv persoane de origine asiatică, cei care lucrează în casele de îngrijire, persoanele care locuiesc în zonele cele mai defavorizate și cei din gospodăriile cu mulți membri.

Cercetătorii spun însă că nu au putut găsi dovezi că vaccinurile Covid au efect asupra numărului de infecții, deși semnele vor putea deveni vizibile până la data publicării raportului final în câteva săptămâni, când unui procent mai mare de oameni li se va oferi protecție. Raportul nu a fost încă evaluat sau publicat.