Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19 | Dr. V. Gheorghiță: Numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al cazurilor confirmate

valeriu_gheorghita_fb_guvern.jpg

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anticovid
Sursa imaginii: 
Guvernul României/Facebook

Numărul persoanelor vaccinate contra Covid-19 în România l-a depășit pe cel al cazurilor confirmate cu noul coronavirus, a anunțat, sâmbătă, șeful campaniei de imunizare, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt”, spune Gheorghiță pe pagina de Facebook a Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

”Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi!, a mai spus președintele CNCAV.

În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 777.276 de cazuri. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, 788.508 de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 1,35 milioane de doze de vaccin.